Nora Flooring Systems BV

E-mailadres Afdrukken
Belgiëstraat 14
5171 PN Kaatsheuvel
tel. +31 (0)416 286 145
fax: +31 (0)416 286 149
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.nora.com

Kwaliteitsbewuste scholen kiezen rubbervloerbedekking van nora®

Nora Flooring Systems is onderdeel van de Freudenberg Groep, gevestigd in Duitsland. De groep ontwikkelt, produceert en verkoopt rubberen vloerbedekkingen onder de merknaam nora® en heeft wereldwijd 30.000 mensen in dienst.

Ruim 50 jaar geleden onderkende Freudenberg de potentie van de de fascinerende grondstof rubber. Het bedrijf heeft sindsdien door innovatieve ontwikkelingen, innovatieve productieprocessen en een compromisloze kwaliteitsbewaking vloerbedekkingen van zeer hoge kwaliteit ontwikkeld. Tegenwoordig is het bedrijf wereldwijd marktleider met een marktaandeel groter dan 50%.

Hieronder staat een aantal afbeeldingen van nora®-vloerbedekking in scholen. Klik op de plaatjes voor een grotere afbeelding.

Eigenschappen van nora® vloerbedekkingen

Kleuren en dessins

De rubbervloerbedekkingen van nora® zijn verkrijgbaar in vele moderne kleuren en talrijke dessins. Nora Flooring Systems geeft scholen graag advies over het kleurgebruik, zodat er kleuren worden gekozen die in de praktijk goed functioneren.

Duurzaam

De vloerbedekking van nora® is extreem sterk en gaat lang mee: een levensduur van 20 – 25 jaar is heel gewoon, ook in intensief gebruikte schoolruimtes. Gedurende die hele periode blijft de vloerbedekking al zijn goede materiaal- en kleureigenschappen behouden.

Comfort

Rubber is van nature een vriendelijk materiaal en heeft een warme uitstraling. De vloerbedekking van nora® neemt de temperatuur van de ruimte over. Wie er op loopt heeft de beleving dat het warm aanvoelt en dat is belangrijk als kinderen met blote voetjes in een speelzaal spelen. Ook in het loopgedrag wordt rubber als prettig ervaren. Het is niet glad en vangt schokken op, hetgeen minder belastend is voor de rug.

Reinigen

Rubbervloerbedekkkingen van nora® zijn geheel gesloten. Dat betekent dat er geen vuil in kan doordringen: alle stof, smeer, zelfs chemische stoffen en bacteriën blijven op de vloerbedeking liggen. Dat betekent dat de vloer eenvoudig is te reinigen.

Binnenklimaat

nora® vloerbedekking levert een bijdrage aan een goed binnenklimaat. Doordat de vloeren geen vuil aantrekken of opnemen blijven ze lang schoon. Ook worden er geen stofjes uitgestoten. De gebruikte materialen voldoen aan de eisen beschreven in Der Blaue Engel, de strengste norm in Europa waarin emissie van stofjes uit vloerbedekkingen is omschreven.

Milieuvriendelijk

Bij de fabricage van nora® vloerbedekking wordt in het kader van een milieuvriendelijke productie gestreefd naar een minimaal energieverbruik en de toepassing van zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen. Nora Flooring Systems voldoet daarbij aan de strengste Europese normen en is in het bezit van alle relevante kwaliteitscertificaten.

Lees ook de volgende artikelen

Jovita Dorigo, architect: “Een vloer maakt het gebouw af. Daarom hebben we gekozen voor het allerbeste op dat gebied.”

Jan Verspuij: “De rubber vloer van nora® draagt bij aan de sfeer van rust, orde en regelmaat die we nastreven op onze school”

Sandra de Leij, architect, over Praktijkschool Prakticon: “De basis voor een goed schoolgebouw is een opdrachtgever met visie”

Manon Plaisier, Westelijke Tuinsteden: "Al onze scholen krijgen rubber vloerbedekking, omdat dat in de exploitatie voordeliger is"

Frank Beulen, account manager: "De nora® rubbervloer past in de visie op duurzaamheid en exploitatie van het Christiaan Huygens College"

Rob van Lambalgen: “Een vloer van nora® is uiteindelijk de beste keuze”

Sander Ros: “De Willem is illustratief voor de visie op duurzaamheid en uitstraling van nora®”

Mike van Horzen: “Na tien jaar zijn we nog steeds tevreden over de rubbervloer van nora®”

Peter van der Velde: “Hoogwaardige rubbervloer bij uitstek geschikt voor schoolgebouwen”

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Januari uitgave

Partners