Beheer/Onderhoud

Huisvesting - Beheer/Onderhoud

Wat wordt het beste informatiesysteem van 2018?

Wat wordt het beste informatiesysteem van 2018?

Bouwstenen voor Sociaal doet voor het vijfde jaar op rij onderzoek naar het gebruik van informatiesystemen voor vastgoed- en facility management. Wie wint in 2018 de ‘Best getest Award’?

 
Huisvesting - Beheer/Onderhoud

Inspirerende netwerken over leeromgeving

Inspirerende netwerken over leeromgeving
Bouwstenen organiseert na de zomer inspirerende netwerken over de leeromgeving van kinderen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor bestuurders, schoolleiders en professionals in het primair en voortgezet onderwijs.
 
Huisvesting - Beheer/Onderhoud

APK legt aandachtspunten van het schoolgebouw bloot

Een beetje opruimen, een ander kleurtje en wat meer aandacht voor het gedrag zorgen ervoor dat veel scholen beter voldoen als leeromgeving. Dat zegt Ferdie van de Winkel van OPTI-school. “Als conciërge, gebouwbeheerder of docent kun je met een paar simpele ingrepen een wereld van verschil maken.”

Huisvesting - Beheer/Onderhoud

Maak stappen met informatiemanagement

Onderwijsinstellingen worden zich steeds meer bewust van de voordelen van een goede vastgoedinformatievoorziening voor hun gebouwen. Dan valt er beter te sturen en kan het werk efficiënter worden uitgevoerd. Desondanks zijn er nog vele stappen te zetten.

Huisvesting - Beheer/Onderhoud

Onderhoud biedt kansen om te verduurzamen

Scholen in het primair- en voortgezet onderwijs krijgen steeds meer verantwoordelijkheid als het gaat over de exploitatie van hun schoolgebouwen. Door onderhoud goed te organiseren en de juiste keuzes te maken kunnen kosten worden bespaard. Hierdoor ontstaan er kansen om tegelijkertijd een stap te maken in het verduurzamen van de huisvesting.

Huisvesting - Beheer/Onderhoud

Informatiesystemen vergeleken

Met goede informatiesystemen voor vastgoed- en facilitymanagement kunnen kosten worden bespaard en risico’s beter worden beheerst. Maar het kiezen van een goed systeem is een flinke uitdaging. Bouwstenen voor Sociaal zette de systemen op een rij en inventariseerde de gebruikservaring.

Huisvesting - Beheer/Onderhoud

OCS en BK Ingenieurs willen het onderwijs vastgoed daadwerkelijk verduurzamen

Adviesbureau BK Ingenieurs verkocht onlangs zijn activiteiten op het gebied van vastgoedbeheer aan OCS maatschappelijk vastgoed BV uit Nijmegen. Volgens OCS en BK zullen schoolbesturen en maatschappelijke instellingen van deze samenwerking profiteren. "Gespecialiseerde vastgoedkennis wordt immers verrijkt met kennis van milieuzaken en bouwfysische kennis. Vooral op het gebied van binnenmilieu in het onderwijs zullen stappen worden gemaakt", zo is de redenering.

Meer artikelen...

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave