Telefonie

ICT - Telefonie

Met VOIPZeker klaar voor de digitale toekomst

Met VOIPZeker klaar voor de digitale toekomst

Steeds meer scholen stappen over op digitaal lesgeven. De iPads en digitale schoolborden zijn al niet meer weg te denken uit het klaslokaal en online colleges doen steeds vaker hun intrede. Toch zijn onderwijsinstellingen bij innovaties vooral gericht op digitalisering van de kennisoverdracht. Daarbij wordt vergeten dat digitalisering ook kan bijdragen aan beter documentbeheer en verbetering van interne processen. Veel onzichtbare informatiestromen vragen immers om zorgvuldig en betrouwbaar beheer.

 
ICT - Telefonie

Dynamiek Scholengroep kiest voor telefonie VOIPZeker

Stichting Dynamiek Scholengroep met basisscholen in het Limburgse Horst en omgeving stapte onlangs over op VOIPZeker voor hun telefonie. Een goed en flexibel systeem waarbij de school zelf de web interface beheert. “Die flexibiliteit en zelfstandigheid hebben we in het onderwijs gewoon nodig, zaken moeten snel en goed geregeld kunnen worden.”

ICT - Telefonie

Wat zijn de voordelen van VoIP? Waarom overstappen op VoIP?

De tijden dat VoIP nog iets ‘nieuws’ was, ligt inmiddels achter ons. VoIP is een bewezen techniek met grote voordelen, ook voor u! Maakt uw onderwijsinstelling nog gebruik van traditionele telefonie? Dan zijn er vijf redenen om te overwegen om over te stappen.

ICT - Telefonie

Het succes van SIP lijkt onstuitbaar: flexibeler communiceren tegen veel lagere kosten

Onderwijsorganisaties, die nog grotendeels gebruik maken van traditionele telefonie en geen tijd hebben gehad zich te verdiepen in de mogelijkheden van internet-telefonie, kunnen flink op hun communicatiekosten besparen. De stabiliteit, kwaliteit en functionaliteit van telefonie via internet op basis van het IP-protocol zijn de algelopen jaren spectaculair verbeterd, tegen kosten die veel lager dan van traditionele telefonie.

ICT - Telefonie

ROC van Twente stroomlijnt communicatie en bespaart kosten met Unified Communications

Communicatie is op scholen steeds belangrijker. Naast de vaste telefoonlijn spelen mobiel, e-mail en instant messaging (chatten) een steeds grotere rol. Systemen die (mobiele) telefonie, informatie over de beschikbaarheid van gebruikers, e-mailcommunicatie en instant messaging bundelen bieden daarin een oplossing. Zo is ook het ROC van Twente, dat een Cisco-systeem gebruikt dat geleverd is door vaste IT-partner Dimension Data, voorbereid op de toepassing van Unified Communications.

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave