Sonesto presenteert nieuw lockerconcept op Beurs Facilitair

E-mailadres Afdrukken

Sonesto, leverancier van kwalitatief hoogstaande, onderscheidende en innovatieve systemen op het gebied van het veilig opbergen en uitgeven van goederen, lanceert een volledig nieuw lockerconcept waarmee scholen hun aula’s, ontvangstruimtes, lobby’s en andere ruimtes een compleet nieuw aanzien kunnen geven. Op de Beurs Facilitair in de Brabanthallen in Den Bosch wordt het nieuwe concept geïntroduceerd.

Commercieel manager Marco van den Hoven

“Nieuw modulair concept biedt maximale ontwerpvrijheid”
Het nieuwe lockersysteem van Sonesto betreft drie verschillende elementen die samen het concept vormen. Het geheel kan modulair worden opgebouwd, waardoor scholen/architecten een grote mate van ontwerpvrijheid krijgen bij het realiseren van mooie, geheel eigen lockerruimtes. Ruimtes die passen bij het karakter van het schoolgebouw en die als visitekaartje kunnen dienen.

Commercieel manager Marco van den Hoven verwacht veel belangstelling voor het nieuwe lockerconcept van Sonesto. “We willen op de Beurs Facilitair ons nieuwe concept introduceren en de diverse mogelijkheden laten zien. Met ons nieuwe concept kunnen scholen lockerruimtes mooier en efficiënter vormgeven. Ze hebben daarbij volledige ontwerpvrijheid, omdat het een modulair systeem betreft. Er kan daardoor optimaal van de ruimte gebruikgemaakt worden.”

Uitstraling
Van den Hoven merkt dat scholen steeds meer aandacht hebben voor de ‘look and feel’ van een schoolgebouw. “Het interieur, de uitstraling en de eigen identiteit worden steeds belangrijker voor scholen. Helaas wordt de lockerruimte hierbij nog wel eens over het hoofd gezien.” Nog te vaak zijn de lockers bij nieuwbouw en grootschalige renovatieprojecten de sluitpost, weet Van den Hoven. “In aanbestedingstrajecten wordt veelal voor de goedkoopste oplossing gekozen. Maar op de lange termijn is dat meestal niet de beste oplossing, de exploitatiekosten worden hierbij over het hoofd gezien. De lockers gaan minder lang mee en slijten harder, wat ten koste gaat van de uitstraling van de school.”
 

Oplaadpunten
“Onze ervaring is dat lockerruimtes vaak te klein zijn. Ze worden weggestopt in de kelder of in een uithoek van de school.” Als het aan Sonesto ligt, is dat voortaan verleden tijd. “Een locker is tegenwoordig veel meer dan een opbergvak, het is een tool ter ondersteuning van de leermiddelen geworden en hoort echt bij de faciliteiten van de school. Zo worden er bijvoorbeeld steeds vaker oplaadpunten aangebracht in lockers. Vooral de scholen die stappen zetten naar digitale leermiddelen hebben hier steeds meer oog voor.”
De locker mag volgens Van den Hoven tegenwoordig ook gezien worden. “De tijd van saaie, grijze lockers in lange rijen is voorbij. Er is steeds meer mogelijk op het gebied van vormgeving en afbeeldingen. Zo hebben we een  sublimatietechniek waarmee we een afbeelding in het materiaal kunnen aanbrengen. Scholen kunnen zodoende hun eigen identiteit in de lockers tot uiting laten komen.”

Hufterproof
Het nieuwe lockerconcept van Sonesto betreft een naadloos systeem. “In feite is het één wand met deuren”, vertelt Van den Hoven. “De lockers zijn leverbaar in verschillende kleuren. En niet geheel onbelangrijk: de lockers zijn hufterproof, met deuren uit kunststof composiet, speciaal ontwikkeld voor duurzaam gebruik op scholen. Maar er kan ook gekozen worden uit staal, hout of volkern.
Met het nieuwe, modulaire lockerconcept van Sonesto hebben scholen maximale ontwerpvrijheid. “Met dit systeem kan er veel efficiënter met ruimte worden omgegaan, het systeem biedt veel meer mogelijkheden. Dus geen saaie, rechthoekige lockerruimtes meer, maar mooie ruimtes die echt onderdeel zijn van de entree van een school. Ruimtes die als visitekaartje van de school kunnen dienen.” Het is daarbij wel belangrijk dat de architect of school al in de ontwerpfase aandacht heeft voor de lockers. “Om tot een optimaal resultaat te komen, is het belangrijk dat wij vooraan in het traject aanschuiven aan de ontwerptafel. Zodoende kunnen de lockers echt geïntegreerd worden in het interieur van de school.”
 

Het nieuwe concept van Sonesto bestaat uit de volgende onderdelen:

Vertex
De kast Vertex bestaat uit strak vormgegeven lockers, van één locker hoog tot vijf lockers hoog. Steeds vaker worden deze lockers voorzien van afbeeldingen om de identiteit van de school tot uiting te laten komen.

Octa
De kast Octa bestaat uit trapezevormige lockers die kunnen worden samengesteld tot een achthoekige zuil, eveneens in verschillende hoogtes. Een lockerconcept dat zich leent voor solitaire opstelling (achthoek) maar dat ook gecombineerd kan worden met het Vertex-systeem. De Octa lockers kunnen als hoekafwerking van de Vertex dienen.

Deca
De kast Deca bestaat eveneens uit trapezevormige lockers die samengesteld kunnen worden tot een tienhoekige zuil, ook in verschillende hoogtes. Een lockerconcept dat zich leent voor solitaire opstelling (tienhoek) maar dat ook gecombineerd kan worden met het Vertex-systeem. Ook de Deca lockerkasten kunnen als hoekafwerking van de Vertex dienen.

De Vertex, Octa en Deca lockerkasten hebben de volgende eigenschappen:

 • opliggende deuren, geen verstoring van het aanzien door horizontale en verticale kastranden.
 • robuust en afgewerkt uiterlijk door gebruik van zijwanden
 • maximale flexibiliteit door:
  • enkelvoudige kolommen
  • modulair te integreren met de andere lockersystemen Octa en Deca
  • vijf verschillende lockerhoogtes
  • deuren uit kunststof composiet, staal, hout, volkern
 • uitgekiend ontwerp voor snelle en betrouwbare inbouw van elektronische en
 • mechanische sloten
 • glad interieur
 • doorlopende scharnierpen voor optimale vandalismebestendigheid


Mainline
Het nieuwe concept kan voorzien worden van Mainline, een innovatie stroomsysteem waarmee eenvoudig en veilig stroom- en datapunten kunnen worden toegevoegd,
verwijderd en verplaatst.

 

Advies
Sonesto heeft verschillende projectadviseurs in dienst die scholen kunnen adviseren en begeleiden bij het ontwerpen en plaatsten van de lockerruimtes. “Op de Beurs Facilitair 2015 presenteren we het nieuwe concept, waarna het direct besteld en geleverd kan worden. De lockers kunnen in de meeste gevallen in een paar dagen worden geplaatst.”

Bekijk ook de bedrijfspresentatie van Sonesto

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave