LoQit brengt universeel, toekomtvast en zeer flexibel elektronisch slot op de markt

E-mailadres Afdrukken

Slimme sloten met ingebouwde intelligentie hebben de toekomst. Vandaar dat het gloednieuwe bedrijf LoQit, zusteronderneming van Sonesto, een nieuw, innovatief elektronisch slot op de markt brengt. Het slot is flexibel en toekomstvast, stelt Jurjen Cats, commercieel manager bij LoQit. “Flexibiliteit betekent dat ieder gemaakte keuze achteraf eenvoudig kan worden herzien, de slimme toegepaste technologie zorgt ervoor dat alles wat in de toekomst nog zal worden bedacht, eenvoudig gekoppeld kan worden met het LoQit slot.”


LoQit richt zich volledig op de ontwikkeling en verkoop van elektronische sloten en sluitsystemen. Het bedrijf, onderdeel van de Kastiel Groep B.V., levert een nieuw elektronisch slot dat met name gericht is op toepassing in opbergmeubilair zoals lockers. “Vanuit de Kastiel groep werd de behoefte voorzien aan een elektronisch slot waarmee alles kan”, vertelt Cats. Momenteel is de markt voor elektronische sloten volgens hem nog te veel versnipperd. “Het ene systeem kan dit, het andere systeem kan dat, maar er was eigenlijk nog geen universeel systeem op de markt dat alles kon. Die universele, toekomstvaste en zeer flexibele oplossing hebben wij nu ontwikkeld.”

Flexibel
De ontwikkelingen op het gebied van elektronische sloten gaan zeer hard, volgens Cats. “Momenteel kiezen nog veel scholen ervoor om met een pasjessysteem en centrale terminal te werken. In veel gevallen in een push-to-open systeem. Maar in de nabije toekomst zullen steeds meer scholen voor andere oplossingen kiezen. Lockers kunnen bijvoorbeeld nu al met de mobiele telefoon ontgrendeld worden, dat zit standaard in ons systeem. De technologie is er, maar wordt nog niet zo veel gebruikt. Dat gaat waarschijnlijk snel veranderen. Lockers openen met een vingerafdruk zit er ook aan te komen. Het mooie van onze oplossing is dat dergelijke nieuwe toepassingen heel makkelijk in het systeem geïntegreerd kunnen worden. Snel, simpel en goedkoop. Zo kunnen wij een oplossing bieden waarmee scholen voor vele jaren klaar zijn. We kunnen het systeem precies aanpassen aan de wensen van onze klanten. Daarnaast is het mogelijk eenvoudig een door de klant gemaakte keuze aan te passen zonder het slot te hoeven vervangen.” Dit geldt niet alleen voor de wijze van openen van de deur, ook voor de gehele configuratie met bijbehorende deurunits. “Omdat wij een zusteronderneming van Sonesto zijn, die al bijna dertig jaar lockers levert, weten wij precies wat er speelt in de markt. We kunnen onze klanten dan ook van het beste advies voorzien. Daar ligt echt onze kracht. We kunnen meedenken met een organisatie om zodoende de beste oplossing te bieden, van heel basic tot zo uitgebreid als je maar wilt. Er kunnen zelfs verschillende configuraties door elkaar gebruikt worden. Te denken valt aan het toepassen van een aantal keypad modules op de lockerdeur speciaal voor bezoekers. Ook het indelen van de gebruikers in diverse groepen met verschillende rechten geeft enorm veel flexibiliteit. Omdat ons systeem zo makkelijk is aan te passen, simpelweg via een firmware update, is het systeem echt flexibel en toekomstbestendig.” Klanten kunnen verder kiezen of ze het systeem zelf op de server willen hebben of het extern laten faciliteren door LoQit.

Kennis en expertise
LoQit heeft de nieuwe elektronische sloten ontwikkeld in samenwerking met een kennisbedrijf, gevestigd op de universiteit in Groningen. “Dat zijn echte wizkids, zij zorgen voor de ICT-input. Ideaal, want door hun kennis en expertise houden we altijd een vinger aan de pols en kunnen voorop blijven lopen in de markt met de nieuwste technologieën.” Het locker management systeem (LMS) van LoQit is volgens Cats zeer gebruiksvriendelijk en geeft de beheerder heel veel opties. “De beheermodule is intuïtief, daar heb je geen handleiding bij nodig. Het systeem wijst zichzelf en waar nodig geeft het systeem zelf een toelichting.” Er is daarbij de mogelijkheid om de beheerder alleen een paar basisfuncties te geven, maar organisaties kunnen er ook voor kiezen dat de beheerder meer met het systeem kan. “Een beheerder kan bijvoorbeeld per gebruiker een usb-oplaad optie vrijgeven, of per groep. Ook dit is uiteraard heel simpel op een later moment aan te passen.”

Klaar voor de toekomst
Met LoQit zijn scholen volgens Cats echt klaar voor de toekomst, op een slimme manier. “Als er nieuwe technologie komt hoeven er geen nieuwe sloten geplaatst te worden en er hoeven geen kabels getrokken te worden. De nieuwe technologie kan heel simpel op een snelle en relatief goedkope manier in het systeem worden geplaatst. Dat is echt uniek, geen enkele aanbieder die dat kan.”

Sonesto is een grote speler in de lockermarkt die veel met LoQit gaat werken. “Maar dat is geen gedwongen combinatie”, stelt Cats. “We leveren onze oplossing uiteraard ook aan andere lockerbouwers in Nederland. De interesse in ons systeem is groot. Onze ambitie is om eerst de Nederlandse markt te veroveren, daarna willen we het systeem ook in het buitenland aan de man brengen.”

LoQit B.V.
De Boeg 4 | 9206 BB Drachten | Tel. 0512 - 20 40 40
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. | www.loqit.nl

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave