Meubilair

Inrichting - Meubilair

Van Lodenstein College kiest voor dynamische leeromgeving

Van Lodenstein College kiest voor dynamische leeromgeving

Een nieuw schoolgebouw betekende aan het begin van dit schooljaar letterlijk een nieuwe start voor het Van Lodenstein College in Barneveld. De ingevoerde open leeromgeving zorgde voor een verder aangescherpte visie op het lesgeven. Van klassikaal en aanbodgestuurd onderwijs maakte het college de switch naar individueel en vraaggestuurd onderwijs in de Onderwijs Leerruimte (OLR). Alcedo, adviesbureau voor schoolinrichting, speelde hierbij een belangrijke rol.

 
Inrichting - Meubilair

Leren is bewegen - een informatieve workshop door ergonoom Dieter Breithecker op het Schoolplein

De schadelijke effecten van een verkeerde zithouding zijn wetenschappelijk bewezen, onder anderen door de bekende Duitse ergonoom Dieter Breithecker. Hij geniet wereldwijd veel aanzien voor zijn onderzoek naar de zithouding van kinderen op school. Hij was op uitnodiging van directeur Johan van Leeuwen van Alcedo te gast in het klaslokaal op het Schoolplein tijdens de beurs Facilitair en op de NOT. Daar verzorgde hij een aantal workshops, op meubilair van Europa’s grootste schoolmeubelproducent VS, met de titel 'Leren is bewegen' om het belang van een dynamische leeromgeving duidelijk te maken.

Inrichting - Meubilair

Jan Kroon: “Door de uitstraling en kwaliteit van het bewegende meubilair halen wij meer rendement uit het onderwijs”

Het meubilair van Stalad heeft een positieve invloed op het onderwijs. Dat zegt Jan Kroon, directeur van TalentStad, de gebundelde vmbo-bovenbouw van Landstede in Zwolle. De bewegende stoelen zorgen ervoor dat de leerlingen beter geconcentreerd zijn. Maar ook de kwaliteit en de uitstraling van het meubilair zijn bijzonder. “Het is vrolijk, fris, kwalitatief hoogstaand, goed combineerbaar en gemakkelijk te verplaatsen. Alles wat je in het onderwijs wilt doen op het gebied van zorg, leerlingbegeleiding, aandacht geven aan leerlingen gaat makkelijker met Stalad.”

Inrichting - Meubilair

Adriaan de Graaff, Arentheem College: "Stalad begrijpt wat flexibel en vernieuwend onderwijs is"

De vaklokalen, praktijkruimtes en leerpleinen in Leerpark Presikhaaf, het nieuwe gebouw van het Arentheem College, kenmerken zich door transparantie, sfeer en een grote mate van flexibiliteit. Algemeen directeur Adriaan de Graaff: “Onze visie op de manier waarop een gebouw het onderwijs moet faciliteren is dat de inrichting de mogelijkheid biedt om verschillende werkvormen toe te passen. De producten van Stalad sluiten daar prima op aan, met name de bewegende stoel en de verrijdbare flexibele klasinrichtingen.”

Inrichting - Meubilair

Michael Kuiper: "Bij calamiteiten richten Decorum/UTS de school weer compleet in"

Bekend van Michael Kuiper, commercieel directeur van Decorum, is zijn associatie van 'huur' met tijdelijke huisvesting en het verhogen van de liquiditeitspositie van een onderwijsinstelling. "Bij een tijdelijke situatie, tot ongeveer twee jaar, zijn de voordelen van huur over een korte periode gemeten vele malen groter dan die van koop. Levering geschiedt meestal binnen vierentwintig uur en de kosten zijn direct afschrijfbaar", is zijn stelling. Om het onderwijs nog meer van dienst te zijn geeft hij de garantie dat bij calamiteit de continuïteit van een onderwijsinstelling is gegarandeerd. Daarvoor hebben Decorum en UTS de handen ineen geslagen.

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave