Praktijklokalen

Inrichting - Praktijklokalen

Jan-Maarten de Bruin, lid CvB Willem van Oranje College: “Qua afwerking, degelijkheid en flexibiliteit is er geen betere computerwerkplek verkrijgbaar”

Jan-Maarten de Bruin, lid CvB Willem van Oranje College: “Qua afwerking, degelijkheid en flexibiliteit is er geen betere computerwerkplek verkrijgbaar”

Bij het Willem van Oranje College, locatie Wijk en Aalburg, wordt al zes jaar gewerkt met de flexibele computerwerkplekken van Van den Brink Werkplektechniek. Destijds was dat een flinke investering, maar CvB-lid Jan Maarten de Bruin heeft daar nog geen moment spijt van gehad, want investeren in kwaliteit verdient zich uiteindelijk terug. “Hier zijn nooit problemen, maar op plekken waar we voor goedkoper meubilair hebben gekozen gaat dat nu, na vijf jaar, al kapot. Dat betekent dat je vervroegd nieuw meubilair moet gaan kopen en ben je uiteindelijk toch duurder uit. Nog afgezien van de irritatie en de reparatiekosten.”

 
Inrichting - Praktijklokalen

Ferenc Weisz: "Wij zijn veel meer dan een ROC waar je kunt leren koken"

Het nieuwe pand van ROC Zeeland in Middelburg heeft enkele state-of-the-art keukens van Metos waar menig restaurant zijn vingers bij zal aflikken. Ze zijn in eerste instantie bestemd voor praktijkonderwijs, maar zijn ook beschikbaar voor vakevenementen en demonstraties. Op die manier probeert ROC Zeeland het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Ferenc Weisz, directeur van de afdeling Horeca, Toerisme en Voeding, denkt dat stagières daardoor toegevoegde waarde krijgen: “Wij hebben keukens die qua uitrusting op dit moment voorlopen op het bedrijfsleven en onze leerlingen leren daarmee werken. Daarmee bereiken we dat die leerlingen de bedrijven gaan upgraden naar de nieuwe technieken. Dus we zetten leerlingen op de markt die nog meer weten dan de ondernemers.”

Inrichting - Praktijklokalen

Yolande Ulenaers, Kandinsky: "Het Science Lab past in de filosofie van ons gebouw"

Het Science Lab voor bèta-onderwijs van het Kandinsky College heeft dankzij Ronald de Jong van Radius Interieurvormgeving en projectinrichting een coole uitstraling gekregen. Adjunct-directeur Yolande Ulenaers: “Allicht hadden wij dat zelf ook wel kunnen realiseren. Maar dan was het een allegaartje van min of meer willekeurig gekozen materialen geworden.”

Inrichting - Praktijklokalen

Frank de Vries: "Qua veiligheid en organisatie hebben wij een bijzondere keuken"

Eind november 2008 is in Almelo scholengemeenschap De Veenlanden geopend, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. De trots van de school is de leskeuken, die door Ben Maarse van Hakvoort Professional is ontworpen en geleverd. Het is een keuken geworden waarin veilig lesgegeven kan worden aan leerlingen met een gedragstoornis. Volgens CvB-voorzitter Frank de Vries van Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland, zijn die lessen belangrijk omdat horecaonderwijs als neveneffect heeft dat het sociale gedrag bij deze kinderen verbetert. In het vak horeca werk je met 'lieve materialen', dat is anders dan bij metaal- of houtbewerking. Bij het werken met etenswaren kun je af en toe iets proeven, het ruikt lekker en het heeft ook iets gezelligs. Als kinderen dan in zo'n prachtig lokaal mogen werken waarin ze zich veilig voelen dan zie je een aantal problemen bij hen sterk verminderen.

Inrichting - Praktijklokalen

Thuisbasis voetbalclub FC Groningen is tevens klaslokaal

Sinds de start van het nieuwe schooljaar in september 2006 is ook de nieuwe locatie van het Noorderpoortcollege: ‘de Euroborg’ operationeel. Deze toplocatie die ook de thuisbasis is van FC Groningen, is een zeer inspirerende omgeving voor 1200 leerlingen in de sector: horeca, toerisme & voeding.

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave