Entreemat voorkomt naar binnengelopen vuil en vocht

E-mailadres Afdrukken

In het multifunctionele gebouw MFA te Gaanderen wordt veel vuil en vocht naar binnen gelopen. Interieurarchitect ClipL2R heeft daarom de profielmatsystemen van emco voorgeschreven. Het is duurzaam, esthetisch en kosten besparend.


MFA Gaanderen is een multifunctioneel gebouw, waar sport, spel, leren en activiteiten geïntegreerd plaats vinden. In het gebouw zit een school van de stichting PRO8 uit Doetinchem en een sportaccommodatie van de voetbalvereniging. Interieurarchitect ClipL2R heeft de entreematsystemen van emco voorgeschreven om vuil en vocht bij de entree op te nemen. Voor beide hoofdentrees is gekozen voor duurzame entreematten, bestaande uit twee verschillende types. Het entreematsysteem zorgt ervoor, dat het meeste vuil en vocht adequaat bij de entree wordt opgenomen, zodat de achterliggende vloeren lang schoon en droog blijven. Dit geeft de entree een schoon en esthetisch uiterlijk, dat bijdraagt aan de positieve beeldvorming van dit centrum. Bovendien verlaagt het de schoonmaakkosten van de vloeren, het voorkomt uitglijden en zorgt dus voor een grotere veiligheid van de bezoekers.

Aangepast aan uw wensen
Het emco entreematsysteem wordt volledig op maat gemaakt en is zowel qua type, functie als afmeting, af te stemmen op de specifieke eisen van de school. Voor een individuele uitstaling biedt emco een groot aantal mogelijkheden met betrekking tot vormgeving, kleuren en materialen. Indien gewenst kunnen speciale profielkleuren, vuilvangbakken en ledverlichting worden geïntegreerd.

Altijd in ontwerp in te passen
Dankzij de vele kleuren en mooie dessins is de entreemat altijd in het ontwerp in te passen. De twee typen entreemat bij dit project hebben een verschillende functie. Eén type bestaat uit aluminium draagprofielen voorzien van functionele inlagen en het andere type is een schoonloopzone. De eerste zone is de profielmat Diplomaat 522 R, die is voorzien van ruwharige tapijtstroken en zeer geschikt is voor de opname van grof en fijn vuil. Het vuil valt vervolgens tussen de profielen, zodat het niet in het pand wordt binnengelopen. Als tweede zone is de schoonloopzone Maximus (antraciet gedessineerd) geleverd. In tegenstelling tot conventionele tapijten hebben de Maximus schoonloopzones een slijtvaste constructie van getuft velours 1/8”, met poolmateriaal van 100% polyamide (poolgewicht van 1.000 g/m2). Dit materiaal is geschikt voor intensieve belastingen, het zorgt voor een optimaal reinigend effect en een hoge vochtopnamecapaciteit.

 


Ook Cradle to Cradle®
Naast de standaard series levert emco voor Cradle to Cradle® projecten de entreematserie Ecoline® Pioneer. Dit type entreemat heeft dezelfde eigenschappen en voordelen als de overige entreematten, echter is volledig recyclebaar. De Ecoline® heeft wel een onderscheidend voordeel: de speciale inlagen vangen fijnstof beter op, zodat dit minder wordt ingeademd.

Extra service bij vervuiling
Vuil, brandvlekken, kauwgom en dergelijke zijn in de entreemat niet gewenst. Emco biedt daarom een extra service: het ter plaatse vervangen van de tapijtstroken (inlagen). Met lage kosten is de entreemat weer snel als nieuw.

www.emco-bau.com

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave