Schoonmaakbedrijven

Schoonmaak - Schoonmaakbedrijven

In gesprek tot grote hoogte reiken

In gesprek tot grote hoogte reiken

Na iedere aanbesteding kunnen schoonmakers een nieuwe werkgever krijgen en toch op dezelfde plek werken. In die nieuwe arbeidsrelatie moeten zowel schoonmaakmedewerkers, hun nieuwe werkgever én de opdrachtgever investeren. Bij UvA heeft deze samenwerking door gesprekken, geduld, duidelijkheid en een open houding geleid tot een aansprekend succes waarin schoonmakers en hun werkgever nader tot elkaar kwamen.

 
Schoonmaak - Schoonmaakbedrijven

Eigen schoonmaakbedrijf

Om meer grip te krijgen op het schoonmaakwerk richtte Stichting Fluenta in 2011 een eigen facilitair bedrijf op. En dat bevalt goed, zeggen betrokkenen.

Schoonmaak - Schoonmaakbedrijven

PCO Gelderse Vallei heeft frisse, schone en hygiënische scholen dankzij eigen facilitair schoonmaakbedrijf

Meer controle, meer regie en daardoor meer kwaliteit. Sinds stichting PCO Gelderse Vallei de schoonmaak heeft ondergebracht in een speciaal hiervoor opgericht facilitair bedrijf is de kwaliteit met sprongen vooruit gegaan. “Het is een zeer goede beslissing geweest dat we een eigen facilitair bedrijf hebben gestart voor de schoonmaak”, zegt Martin van den Brink, directeur van de Gelderse stichting. “We zouden niet anders meer willen.”

Schoonmaak - Schoonmaakbedrijven

Tilo Machielse: “Goede communicatie bepaalt het schoonmaaksucces op de werkvloer”

CSU en Gom maken sinds het begin van dit schooljaar schoon op 52 locaties van het ROC West Brabant. Beide bedrijven kwamen als beste uit de bus bij een Europese aanbesteding. Tilo Machielse, hoofd facilitair bedrijf, is zeer te spreken over de afgesloten contracten. “CSU en GOM bieden een goede prijs-kwaliteit verhouding en ook de overige criteria zijn goed ingevuld.”

Schoonmaak - Schoonmaakbedrijven

Peter Keller, H³O: "Eigen schoonmaakbedrijf levert kostenreductie en een schonere school"

De hygiëne in onderwijsinstellingen staat regelmatig negatief in het nieuws. Slecht onderhouden toiletten en een muffe geur in de gangen zijn meestal uitkomsten van onderzoeken. Niet toereikende financiële middelen zijn hier meestal de oorzaak van. Om dit probleem structureel op te lossen kwam Peter Keller met het idee en richtte de stichting H³O uit Dordrecht samen met Facility Cost Control uit Roosendaal het Facilitair Bedrijf Dordrecht op. De nieuwe BV is een facilitaire eenheid, waarin de Stichting H³O de meerderheid van de aandelen heeft en bestuurder is. Het Facilitair Bedrijf Dordrecht verzorgt momenteel de schoonmaak op alle locaties van de stichting H³O, onder verantwoording van directeur Marcel Beisiegel. Schoolfacilities had een gesprek met beide heren.

Schoonmaak - Schoonmaakbedrijven

"Cantorclin maakt uw school binnen het gestelde budget grondig en hygiënisch schoon!"

Grondige en hygiënische schoonmaak van klaslokalen is essentieel voor goede leerprestaties. Toch voldoet het schoonmaakonderhoud in veel gevallen niet aan de norm. Cantorclin, een landelijk opererende schoonmaakorganisatie,weet uit ervaring dat schoolbesturen wel meer aan schoonmaak willen besteden, maar dat het schoolbudget dit niet toelaat. Volgens algemeen directeur Arnold Plattèl (foto), is grondig en hygiënisch schoon binnen het gestelde budget wel mogelijk.

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave