Betaalsystemen

Veiligheid - Betaalsystemen

UCLL kiest voor betaalsysteem van Inepro: ‘Met dit systeem krijgt de student de regie’

UCLL kiest voor betaalsysteem van Inepro: ‘Met dit systeem krijgt  de student de regie’

Een betaalsysteem uitrollen voor alle multifunctionals, vendingmachines en kassa’s, dat was het eerste grootschalige project van de nog jonge University College Leuven Limburg (UCLL). Inepro nam de uitdaging aan en leverde het nieuwe betaalsysteem. Op negen campussen in Limburg en Leuven wordt er momenteel gebruik van gemaakt.

 
Veiligheid - Betaalsystemen

Wim Pakkert, Aeres Hogeschool Dronten: “Met Xafax geven we de digitale transformatie van onderaf vorm”

Digitale transformatie heeft een enorme impact op ons werken, leven en leren. Big data, social media, cloud en mobiele technologie: ook het onderwijs kan er al bijna niet meer omheen. Het onderwijs maakt in alle sectoren bij voorkeur gebruik van applicaties uit de publieke cloud. Oorzaak: leeromgevingen en studentinformatieadministratiesystemen zijn vaak cloudtoepassingen. Schoolfacilities sprak met Wim Pakkert en Peter Schrijver van Aeres Hogeschool Dronten (AHD) hoe zij de gestelde doelen halen.

Veiligheid - Betaalsystemen

Wageningen UR kiest integraal betaalsysteem van Inepro

Met het verdwijnen van de chipknip per 1 januari 2015 moeten onderwijsinstellingen kiezen voor een alternatief betaalsysteem. Wageningen UR schreef daarom in 2013 een Europese aanbesteding uit, die werd gewonnen door Inepro. Het afgelopen jaar heeft de universiteit hard gewerkt om het integrale betaalsysteem, iBos (inepro Back office suite) te implementeren. Het nieuwe betaalsysteem van Inepro is nu enkele maanden in gebruik en de eerste ervaringen zijn positief.

Veiligheid - Betaalsystemen

Fokko Duijzer, Xafax: “Met NetPay ontzorgen wij onderwijsinstellingen afgestemd op bedrijfsprocessen en gebruikersgroepen”

Per 1 januari 2015 verdwijnt de Chipknip. Onderwijsinstellingen die gebruikmaken van de Chipknip moeten dit jaar op zoek naar een alternatieve betaalmethode. Welke betaalmethode voor hen het beste is, hangt af van de wensen en eisen van de organisatie. Xafax timmert aan de weg met NetPay.

Veiligheid - Betaalsystemen

Inepro heeft een duidelijke focus op het onderwijs. “De kracht van ons systeem zit in de totaaloplossing”

Inepro, leverancier en producent van betalingsoplossingen en beheersystemen, komt met een vernieuwde oplossing, iBos (inepro Back office suite). Een ideale oplossing om totale controle te houden over een contant geld vrije omgeving en dus zeer geschikt voor onderwijsinstellingen. Met iBos hebben scholen nog maar één chipkaart nodig voor alle facilitaire zaken. 

Veiligheid - Betaalsystemen

Lianne Poels, product specialist E en M commerce: “Rabobank adviseert u graag over alternatieven voor de Chipknip”

Na 1 januari 2015 kan de Chipknip niet meer gebruikt worden. Dit heeft Currence, de merkeigenaar besloten. In het onderwijs wordt de Chipknip nog veelvuldig gebruikt. Scholen moeten daarom een alternatief kiezen voor de betalingen in kantines, bij vending machines en print/kopieerapparatuur. Volgens Lianne Poels, Product Specialist E en M commerce, is het voor onderwijsinstellingen zaak om zich op tijd te oriënteren op de mogelijkheden. Want voor je het weet, is het jaar alweer om.

Veiligheid - Betaalsystemen

Michiel Wanninkhof, Magna Carta: “FacilityPro is een professionele tool voor facilitair management binnen onderwijsinstellingen”

Besturen van onderwijsinstellingen werken hard aan het verhogen van de service aan hun studenten. Daartoe willen zij hun facilitaire afdeling professionaliseren, maar tegelijkertijd moeten zij de facilitaire kosten zien te verlagen. Omdat veel onderwijsinstellingen over meerdere gebouwen zijn verspreid, of zelfs in verschillende gemeenten gebouwen hebben, is dit niet eenvoudig. Om toch vanuit het bestuursbureau zicht te hebben op wat binnen een organisatie gebeurt, heeft Magna Carta het facilitair-managementplatform FacilityPro ontwikkeld. Michiel Wanninkhof hierover: "Het is een integrale oplossing waarmee een onderwijsinstelling de dienstverlening aan de studenten optimaliseert en tevens grip houdt op zijn kosten."

Trefwoorden

Agenda

04 november: Privacy in het onderwijs

Laatste uitgave