Fokko Duijzer, Xafax: “Met NetPay ontzorgen wij onderwijsinstellingen afgestemd op bedrijfsprocessen en gebruikersgroepen”

E-mailadres Afdrukken

Per 1 januari 2015 verdwijnt de Chipknip. Onderwijsinstellingen die gebruikmaken van de Chipknip moeten dit jaar op zoek naar een alternatieve betaalmethode. Welke betaalmethode voor hen het beste is, hangt af van de wensen en eisen van de organisatie. Xafax timmert aan de weg met NetPay.

Studenten, medewerkers en gasten van onderwijsinstellingen betalen voor diverse facilitaire diensten zoals catering, vending en repro. Het gaat dan meestal om kleine bedragen. “Omdat een definitieve bancaire opvolger van de Chipknip (nog) ontbreekt, is een gesloten betaalsysteem een geschikte opvolger voor kleine betalingen”, aldus Fokko Duijzer, commercieel directeur van Xafax. “Het is onze missie om overal waar dat kan, elektronisch betalen te stimuleren. Ons betaalsysteem NetPay is hét alternatief voor de Chipknip.” NetPay is een universeel cashless betaalsysteem voor betalen, registreren en beheren van vele faciliteiten in scholen en universiteiten.  

Sterk door samenwerking
Fokko Duijzer: “Wij zijn groot geworden door samen te werken en ons heel open te stellen naar iedereen. Daarmee hebben we bereikt dat we compatible zijn met alle merken kassasystemen, vendingautomaten, printers en multifunctionals. Xafax NetPay is uniek omdat het als enige betaalsysteem werkt met alle print-managementoplossingen zoals Pcounter, Equitrac, Papercut en Uniflow. Aansluiten van NetPay op deze systemen is dan ook zeer eenvoudig”. De precieze werking van NetPay wordt afgestemd op de bedrijfsprocessen en gebruikersgroepen. Elke gebruikersgroep kan zijn eigen rechten en privileges krijgen, zoals verschillende tarieven, kortingen en budgetten.

Voordelen van NetPay op een rij
  • Eén E-Wallet voor alle betaaltoepassingen
  • Merk- en bankonafhankelijk
  • Snel, veilig en gebruikersvriendelijk
  • Flexibal en toekomstbestendig
  • Betalen zonder transactiekosten
  • Snelle doorstroom aan de kassa
  • Inzicht in geldstromen en bestedingspatronen
  • Diverse beheervormen


E-Wallet
Een E-Wallet is de basis van NetPay. Vanuit deze digitale portemonnee betalen studenten, medewerkers en gasten voor alle faciliteiten. Betalen kan met een betaalsleutel naar keuze; een chipkaart, tag of smartphone. Een betaalsleutel wordt gekoppeld aan de digitale portemonnee. Een voordeel van een E-wallet is dat een gebruiker die zijn schoolpas verliest zijn saldo niet kwijt is.

NFC
NetPay werkt met de innovatieve NFC-techniek (Near Field Communi-cation). Hierdoor kan snel, eenvoudig en veilig worden afgerekend door een betaalsleutel op korte afstand bij een kaartlezer te houden. De E-Wallet kan worden opgeladen via het online portal myNetPay, via een betaalautomaat, auto opladen of een mobiele applicatie. Naast de E-Wallet werkt NetPay ook met alle bancaire betaalmiddelen zoals PIN, PayPass, Myorder Cashless, iDEAL en PayPal.

Mobiel printen en BYOD
Binnen het onderwijs is mobiele technologie inmiddels onmisbaar. Zeventig procent van de Nederlanders draagt altijd een smartphone bij zich. De ontwikkeling hierin gaat snel en breidt zich verder uit. Studenten, medewerkers en docenten lopen gemiddeld genomen voor op de Nederlandse bevolking als het gaat om gebruik van mobiele technologie. Dat blijkt uit het onderzoek dat SURFnet heeft laten uitvoeren naar de trends bij het gebruik van mobiele en draadloze technologie bij haar doelgroep: mbo-, hbo- en onderzoeksinstellingen en UMC’s en universiteiten. Door Bring Your Own Device (eigen smartphone, laptop of tablet) neemt de wens van mobiel printen toe. NetPay maakt dit mogelijk. Studenten kunnen printen op elk moment van de dag, waar zij zich ook bevinden én vanaf elk device.

Gebruikersportal myNetPay
Met myNetPay beheert elke gebruiker zijn account eenvoudig online: tegoed kopen, saldo en transactiehistorie raadplegen, mobiel printen, kaarten blokkeren en tegoed laten terugstorten.

NetPay bewaart alle informatie over transacties op een centrale plaats in het systeem. Met de beheersoftware van NetPay geeft dit een schat een informatie aan de onderwijsinstelling. Er zijn (webbased) managementrapportages voor beheerders, financiële administratie, printerleveranciers, cateraars en leveranciers van vendingautomaten. Het is ook mogelijk om per gebruikersgroep rechten/privileges toe te kennen. Zo biedt het bijvoorbeeld de mogelijkheid om periodiek, elke eerste maandag van de maand, volledig op maat gemaakte rapportages per email aan de schoolbesturen aan te bieden. Daarmee krijgen zij een stuk gereedschap in handen waarmee ze bedrijfsmatig mee aan de slag kunnen.
 

Peter aan de Wiel, OZHW: “Ter vervanging van de Chipknip hebben wij voor NetPay gekozen”

Sinds februari 2013 werkt Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden met NetPay, de cashless betaaloplossing van Xafax. Het afrekenen van printjes en kopieën, consumpties uit de vendingautomaten en bij de kassa's in de kantines gebeurt met hetzelfde systeem, op basis van een netwerktegoed in combinatie met een Mifare-chip in de schoolpas. Tegelijkertijd zijn handige toepassingen, zoals EveryonePrint voor mobiel printen vanaf elk device en Web Report voor het monitoren van individueel print- en consumptiegedrag geïnstalleerd.

Peter aan de Wiel, hoofd ICT: “Wij hadden al goede ervaringen met Xafax. We hebben opnieuw voor hen gekozen, omdat hun oplossing prijstechnisch en qua functionaliteit het best bij onze wensen aansluit.”

Het complete artikel kunt u hier lezen.

Eigen beheer of totale ontzorging?
De ene onderwijsinstelling is de andere niet, Xafax ziet duidelijk verschillende behoeften van de diverse segmenten. Xafax gelooft daarom niet in een oplossing voor iedereen. Het is vooral belangrijk dat de betaaloplossing naadloos aansluit bij de omgeving en de visie van de instelling. Met NetPay kan de betaaloplossing worden ingericht zoals een klant dat wenst: variërend van eigen beheer tot het beheer volledig uit handen geven. Xafax helpt hier graag bij.
Fokko Duijzer: “Met NetPay willen wij onderwijsinstellingen volledig ontzorgen. Daarbij gaan wij zo ver om zelfs de complete betalingsafhandeling en het printbeheer uit handen te nemen. Zo heeft een onderwijsinstelling geen omkijken meer naar berekeningen, betalingen en beheer. Met schoolbesturen maken we vooraf goede afspraken, waardoor zij zicht hebben op de kosten. Medewerkers kunnen zich hierdoor volledig concentreren op hun kernactiviteiten”.

Deadline 1 oktober a.s.
Fokko Duijzer benadrukt dat ook onderwijsinstellingen na 31 december 2014 de Chipknip moeten vervangen voor een alternatief betaalsysteem om ook in 2015 betalingen te kunnen ontvangen. De banken en Currence bevelen met klem aan om al vóór 1 oktober 2014 een alternatief betaalmiddel te accepteren.

Vrijblijvend offerte ontvangen?
Wilt u meer informatie of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bezoek de website www.xafax.nl
Heeft u liever telefonisch contact? U kunt Xafax bellen op 072-566 7400.

 

Bekijk ook de bedrijfspresentatie van Xafax

 

Deel dit artikel op:

 

Trefwoorden

Agenda

Geen evenementen

Laatste uitgave