HR met ballen

Image
bob

Het structurele tekort van bijna 10.000 leerkrachten stelt het onderwijs voor een paar flinke HR-uitdagingen. Het tekort leidde al tot onwenselijke oplossingen zoals kortere lesdagen en grotere klassen, schrijft HR-expert Bob Zeegers in zijn artikel: Doei personeelskosten. Hallo menselijk kapitaal! Verder schrijft Bob Zeegers in het artikel dat grote personeelstekorten in het onderwijs al langere tijd zorgen voor hogere werkdruk en een toenemend verzuimpercentage. Veel jonge leerkrachten verlaten binnen een paar jaar gedesillusioneerd hun vakgebied. Oudere leerkrachten zijn moe van alle veranderingen en reorganisaties, maar lijken bijna getrouwd met de school en de goede arbeidsvoorwaarden, waardoor demotie of een ander carrièrepad bijna onbespreekbaar is.

Zure appels

In zijn boek ‘HR met Ballen’ vertelt Bob Zeegers over de zes zure appels waar HR elke dag mee te maken heeft. “Ik help ze door de zure appels heen te bijten om deze uitdagingen aan te pakken, zodat HR het mooiste vak ter wereld blijft.” 

Kaarten met korting

Bob Zeegers is oprichter van HR Navigator, de grootste HR vergelijkingssite van Nederland.
Hij is keynote spreker op het jaarcongres HRM & het Onderwijs op dinsdag 21 november in ’t Spant in Bussum. Relaties van Schoolfacilities krijgen €50,- korting als zij bij aanmelding de code KRT50SF gebruiken. 

Meer informatie

Lees het volledige verhaal van Bob Zeegers in de bijlage of in de laatste editie van Schoolfacilities. Je kan je gratis abonneren!

  • Artikel: Doei personeelskosten. Hallo menselijk kapitaal!
  • Flyer: jaarcongres HRM & het onderwijs